Drive forening

Å drive en forening på en god måte krever både innsikt og innsats. På denne siden finner du gode tips som gjør jobben litt lettere.

Overføring av styret og verv

Når et nytt styre velges, er det avgjørende at viktig kunnskap ikke forsvinner, samt at tilganger og rettigheter overføres videre. Kanskje skal dere endre navn på foreningen, eller kanskje du skal holde generalforsamling for første gang. Her er gode tips til hvordan dere kan ha en god overlapp av styrer

Overføring av verv og styre

Rekruttere og ta vare på medlemmer

Medlemmer er viktig for alle foreninger. Som leder skal du vite hvordan du tar godt vare på medlemmene foreningen har, samtidig som man skal rekruttere nye. Her er våre beste tips til å rekruttere og ta vare på medlemmer.

Les våre beste tips her

Bli med på kurs!

Er du ny i styret, eller ny som leder? SiO Foreninger har en rekke gratis kurs for deg som er aktiv i forening. Kursene våre kan gjøre den hverdagslige driften av foreningen litt enklere. Her får du praktisk trening og gode tips, enten du er interessert i ledelseskurs, markedsføring eller økonomi. 

Se vårt kurstilbud
Lederakademiet

Som leder må du beherske mange ulike oppgaver. Du må blant annet delegere, sette mål og styre etter dem, se menneskene rundt deg og forstå foreningen din. 

I Lederakademiet tar vi for oss disse temaene bit for bit, slik at du kan utvikle deg til en enda bedre leder. I tillegg kan du velge mellom ulike fagmoduler som er relevant for deg og din forening.

Les mer om Lederakademiet

Bruk vår eventkalender!

Skal dere holde et arrangement? Enten dere skal arrangere quiz, festival eller prøvetrening, så kan dere legge ut arrangementet i vår eventkalender.

Sjekk vår go-to guide

Har du hørt om Velkommen-foreninger?

Dette stempelet gir vi til foreninger som er ekstra gode på inkludering og sosiale arrangementer! Foreningene har forpliktet seg til å være åpne for alle, hele semesteret. De skal også ha jevn sosial aktivitet og ekstra fokus på det sosiale miljøet.

Les mer om Velkommen
Install this webapp on your iPhone: tap and then Add to home-screen