Velkommen

Ønsker du å bli med i en sosial og aktiv studentforening, som tar ekstra godt vare på medlemmene sine? Da er du på rett sted.

Hva er Velkommen?

Litt over 20 av Oslos studentforeninger er med i prosjektet Velkommen. Disse foreningene er ekstra flinke til å rekruttere og inkludere nye medlemmer og har fått et Velkommen-merke. Foreningene har også egne foreningsfaddere, som hjelper deg med å finne deg til rette i en ny forening.Velkommen er en fin måte å oppdage studentforeningslivet i Oslo, og passer for alle studenter. Å være med i en forening er som å ha en organisert vennegjeng som driver med noe morsomt, lærerikt, eller spennende. 

Bli med i en Velkommen-forening!

Velkommen-foreningene er ekstra gode på å ta vare på medlemmene sine gjennom jevnlig aktivitet og sosialt felleskap. De er også åpne for nye medlemmer hele året.Over 20 foreninger har nå Velkommen-merket.

Bli kjent med Velkommen-foreningene

Hvordan blir jeg med?

Dersom du allerede har funnet en Velkommen-forening du ønsker å bli med i, kan du sende en e-post til en av fadderne i foreningsoversikten. Dersom du er usikker på hvilken forening som passer for deg, kan du ta kontakt med oss i SiO Foreninger, så hjelper vi deg gjerne med å finne en forening som passer til deg.Du trenger ikke å gå gjennom oss for å bli medlem, du kan også bli med gjennom foreningenes åpne arrangementer, eller rekrutteres gjennom medlemsmøter, infomøter eller rekrutteringskvelder. Disse blir gjerne arrangert i starten av semesteret.

Gode grunner til å bli med i en Velkommen-forening

 1. 1

  Du blir kjent med foreningslivet og det er enkelt å bli med

 2. 2

  Det er en trygg sosial møteplass

 3. 3

  Du blir inkludert fra første stund og godt tatt imot

 4. 4

  Du kan få din egen foreningsfadder, som legger til rette hvis det virker nytt og ukjent og bli med.

 5. 5

  Du får en vennegjeng som driver med noe morsomt, lærerikt eller spennende

Hva hvis jeg ikke vil være med i foreningen lenger?

Det er helt ok om en forening ikke er helt din greie. Ikke alle personer passer til alle aktiviteter eller grupper.Prøv deg gjerne med en av de andre 400 foreningene i Oslo. Hvis du er usikker kan du sende en epost til foreninger@sio.no

Få en foreningsfadder

Foreninger som er med i Velkommen har én eller flere foreningsfaddere. Dette er studenter som husker veldig godt hvordan det var å være ny, og som gjerne vil bidra til at inngangen din til foreningen blir ekstra bra.En foreningsfadder kan brukes akkurat slik du ønsker, et kontaktpunkt for informasjon, eller en person som blir med deg på dine første arrangementer. Du kan også ta kontakt med dem før du har bestemt deg om å bli med, slik at de kan fortelle deg litt om hva du kan forvente hvis du blir medlem.Ønsker du en foreningsfadder, kan du kontakte en av fadderne i oversikten direkte, eller sende oss i SiO Foreninger en e-post.

Fant du ikke en forening?

Vi i SiO Foreninger hjelper deg med å finne en forening som passer, enten du vil drive med sport, debatt, friluftsliv eller en ideell organisasjon. Send oss en e-post, så hjelper vi med å finne den perfekte foreningen for deg.

 

Kontakt oss

Lyst til å bli en del av Velkommen-stempelet?

Om dere er interessert i å bli en del av Velkommenstempelet kan dere lese mer om kriteriene her

Oppdatert 26.09.23