Tren med minibands hvor enn du er

Trening med minibands, eller treningsstrikk, kan virkelig gjøres hvor som helst! Strikkene kan du dra frem hjemme, pakke med deg i treningsbaggen, kofferten eller i vesken. Du kan altså få til en god treningsøkt enten utendørs eller inne på hybelen. At det er så enkelt kan bidra til å senke terskelen for å faktisk gjennomføre treningen.

Psst! I sommer får du 50% (kr 79,50) på SiO Athletica sin pose med minibands. I èn pakke er det fem strikk, altså en i hver sin farge/motstand. Minibandspakken kjøper du i en av våre resepsjoner. 

Hvorfor minibands?

Om det er å øke belastning på trening, utfordre stabilitet eller få bedre mobilitet så kan minibands være et effektivt treningsutstyr å benytte seg av.Kroppen trenger bevegelse, uansett om det er hverdag eller ferie. Å gjøre trening lett tilgjengelig kan være nøkkelen for å få til trening. Det er ikke så mye som skal til, og legger du inn en serie av 4-5 øvelser, en til to ganger i uken, er du godt på vei.

Noe for alle?

Det fine med minibands er at du kan øke belastning ut fra progresjon. Om du blir sterkere, så kan du både øke motstand på minibands, men også øke antall repetisjoner og serier i øvelsen. Denne treningsformen passer derfor både nybegynnere og erfarne. Treningen er enkel, skånsom og kan altså tilpasses ut ifra hvilket nivå du ligger på.Er du godt trent kan du velge en strikk med mye motstand, eller to strikk på en gang. Er du nybegynner kan du velge en strikk med mindre motstand. Prøv deg frem. 

Ulik motstand

SiO Athletica sine treningsstrikker, som blir brukt i videoen, har fem nivåer av motstand. Dette gir muligheter til å tilpasse treningen ut fra øvelser og egen styrke.Motstanden er som følger, fra lett til tung:

 • gul
 • rød
 • grønn
 • blå
 • svart

Lag deg en treningsøkt med minibands

Når du lager en treningsøkt, velg deg fire til fem øvelser. Gjerne en variasjon mellom overkropp og bein. Gjør 10-20 repetisjoner av hver øvelse. Gjenta en til tre serier.Under ser du to ulike treningsøkter med minibands. Dette er trening som inkluderer hele kroppen. Den ene økten har fokus på å styrke muskulaturen på fremsiden av kroppen, mens den andre har fokus på å styrke muskulaturen på baksiden av kroppen. 

Treningsøkt fremside

 1. Knebøy 
 2. Skulderpress 
 3. Kneløft 
 4. Fronthev 
 5. Brystpress 

Treningsøkt bakside

 1. Rumensk markløft 
 2. Enarms nedtrekk 
 3. Hamstring curl 
 4. Enarms roing 

Test øktene, eller bruk de som inspirasjon og lag din egen «go to»-treningsøkt med minibands. 

God trening!