Tennisregler

En tenniskamp spilles enten én mot én (single), eller to mot to (double). Spillerne står mot hverandre på hver sin side av nettet.Ballen spilles frem og tilbake over nettet, og spillerne forsøker å slå ballen slik at motstanderen får vanskeligheter med å klare å slå den tilbake. Ballen kan kun stusse én gang innenfor hver spillers banehalvdel. Man kan også velge å spille ballen direkte, uten sprett.Slagvekslingen fortsetter til en av spillerne ikke klarer å returnere innenfor banehalvdelen eller at ballen går i nettet. 

Poengtelling

En spiller vinner poeng dersom motstanderen ikke når ballen for en retur, returen havner utenfor banens oppmerkede område eller returen havner i nettet. Hvert sett består av minst seks «game». For å vinne ett game, trenger man å vinne fire ballvekslinger. Poengene regnes slik: seier i en ballveksling gir 15-0-ledelse. To ballvekslinger gir 30-0. Tre gir 40-0. Etter seier i fire ballvekslinger på rad, heter det «game», og gamet er vunnet.For å vinne et sett må man vinne minst seks «game». Det er i tillegg et krav om at settet må vinnes med to game. Originalt spilles tenniskamper slik at det er personen/laget som vinner flest sett, av 3 eller 5 sett, som vinner selve kampen. 

Serving

Spillet starter ved at en av spillerne «server», det vil si setter ballen i spill. For at serven skal godkjennes, må ballen treffe motstanderens serverute, et firkantet område inne på motstanderens banehalvdel.En ball fra serve kan ikke berøre nettet. Dersom en serve treffer nettkanten for så å ende i motstanderens serverute, skal førsteserven tas på nytt. Serveren har to forsøk på å serve. Om begge forsøkene mislykkes, får motstanderen poeng. 

Utstyr

Banens størrelse er merket opp med klare, hvite streker. Hver spiller på banen bruker hver sin tennisracket, i tillegg trenger man en tennisball. Det er en fordel å ha flere baller tilgjengelig.Har du ikke egen racket så kan dette leies i resepsjonen. Tennisballer kan kjøpes i resepsjonen. Les mer om priser for leie av racket, kjøp av baller og leie av banene på Athletica Domus her.

Tenniskurs?

Nysgjerrig på å lære mer om tennis? SiO Athletica arrangerer hver sesong egne tenniskurs, både for nybegynnere og øvet. Les mer om alle kursene våre her eller rett og slett meld deg på et tenniskurs med en gang. First come, first served! Lykke til!