Squashregler

En ballveksling starter med en serve direkte mot frontveggen over servelinjen. I en korrekt serve skal spilleren ha minst én fot i serveboksen, og ballen skal sprette tilbake og lande bak kortlinjen på motspillerens banehalvdel (unntatt ved volleymottak), eventuelt via en sidevegg. Spilleren har kun en serve.Motspilleren må returnere ballen mot frontveggen før den har sprettet to ganger i gulvet, og volleyslag er tillatt. Ballen kan slås i frontveggen via en eller flere andre vegger, men må ikke treffe gulvet før frontveggen, platen på frontveggen eller på eller over banebegrensningene på veggene. Spillerne returnerer deretter ballen annenhver gang. Hvis ballen treffer motspilleren, eller denne står i veien for spilleren, kan det dømmes omspill (let) eller poeng (score).Slagvekslingen fortsetter til en av spillerne ikke klarer å returnere korrekt.

Poengtelling

Det scores poeng på alle server. Hvis serveren taper ballvekslingen, går serveretten over til motspilleren. Et game vinnes av den som først får 11 poeng, men spillet fortsetter eventuelt fra 10–10 til en vinner med minst to poengs margin, for eksempel 10–12, 13–15 eller 23–25. En kamp spilles best av tre eller fem games.

Utstyr

Skoene du bruker setter vi pris på har lyse såler for ikke å sette merker på gulvet.Racketen er av grafitt og eller glassfiber eller aluminium. Den er 69 cm lang mens bredden er ca. 19-20 cm. Har du ikke egen racket så kan dette leies i resepsjonen. Squashballen er hul, har matt overflate og er laget av gummi. Vekten er ca. 24 gram. I begynnelsen spretter den svært dårlig, men etter en tids spilling (oppvarming) har ballen fått den riktige temperaturen og dermed blitt mer spretten. Squashballer kan kjøpes i resepsjonen.Squashballer finnes i fire hastighetsgraderinger som er indikert med følgende graderinger.

  • Blå ball: mest sprett og følgelig enkleste og beste ball for nybegynnere.
  • Svart ball: medium bra sprett og dermed ett hakk opp fra nybegynner.
  • Ball med en gul prikk: hakket under proff ball og mest brukt i turneringer og for viderekommende.
  • Ball med to gule prikker: ballen med minst sprett og den som passer best for proffspillere.

Les mer om priser for leie av racket, kjøp av baller og leie av banene på Athletica Domus her.

Lykke til!

Book squashbane