1. Betale semesteravgift

Det første og viktigste du må gjøre når du er student på hvilken som helst lærested, er å betale semesteravgiften din. Dette må gjøres hvert semester, innen fristen.

2. Meld deg opp til emner og eksamen

Det neste steget å ta, er å melde seg opp til undervisning og så opp til emner og eksamen. Dette gjøres på StudentWeb. Frist: 15. september

3. Søk om tilrettelegging på eksamen dersom du har krav til det

Om du har noen helseproblemer er det viktig å få på plass tilrettelagt eksamen eller studiehverdag, så fort som mulig. Dette kan du få hjelp med hos din fastlege eller rådgiver i SiO.  Frist: 1. September 

4.Meld deg inn på treningssenter

Å trene ved siden av studiene er en stor hjelp til deg selv! Du får bedre konsentrasjon, sover bedre og det er godt for kroppen. Du kan bli medlem i SiO Athletica for en billig penge, mens du får endeløst med muligheter for variasjon av treningen! Sjekk ut SiO Athletica sitt tilbud her.

5. Få deg studentkort

Når du har semesterregistrert deg må du også huske å skaffe deg et studentkort. Dette er ofte din nøkkel til lesesalen, studentrabatter, spesialrom, lånekort på biblioteket og skrivere. Viktig å ha! 

6. Kjøpe pensumbøker

Sjekk ut ulike Facebook-gruppe eller søk på Finn for å kjøpe pensumbok. Du kan også finne masse pensum på Akademika. Der kan du stikke innom og få hjelp med så mye!

7. Bli kjent med biblioteket ditt på studiested

Å bli kjent med de store og mange bibliotekene på lærestedene kan føles kaotisk. Derfor tilbyr flere av studiestedene kurs for at du skal bli kjent med litteratursøk, akademisk skriving og å låne bøker. Det kommer du til å trenge fremover

8. Lær deg studieteknikk

SiO Helse arrangerer flere kurs som er laget for at alle studenter skal få en best mulig introduksjon til å studentlivet. Å få en god studieteknikk er alfa og omega for et godt studieår, så prøv her får du all hjelpen du trenger. 

9. Skaff deg en kollokviegruppe

Du skal gjennom en hel del pensum hvert semester, og da er det fint å lage en stødig kollokviegruppe. Snakk med noen du liker på studiet og avtal faste dager i uken til lesing og oppgavefordeling. 

10. Skaff deg oversikt over pensum og lag en overkommelig leseplan for semesteret

Det kan føles overveldende å sjekke pensumlisten på studiet ditt. Skaff deg en overkommelig plan, og bli tidlig kjent med hva du skal gjennom dette spennende året foran deg! 

11. Skaff deg innboforsikring

Innboforsikring er noe mange glemmer at de må ha. Om du bor på en annen adresse enn foreldrene dine og er over 20 år, så dekker ikke deres forsikring deg og ditt hjem. Så få dette på plass så fort som mulig.

12. Få oversikt over faste utgifter

Det er viktig å skaffe seg oversikt over økonomien din. Sett opp et budsjett hvor du legger inn alle utgifter du har, f.eks.:

  • Husleie
  • Strøm og Internett
  • Spotify og Netflix
  • Mat og andre husholdningsprodukter
  • Månedskort
  • Trening
  • Klær og sko

13. Bytte fastlege

Du trenger å ha en fastlege nær deg, for om du blir syk eller trenger noe tilrettelegging så er det viktig å ha en lege i nærheten. Du kan skaffe deg en fastlege hos SiO som ligger nær ditt studiested. 

Her kan du lese 10 gode grunner til hvorfor du bør bytte til fastlege hos SiO.

14. Meld deg inn i en studentforening

I SiO kan du finne studentforeninger for alt mulig, uansett hva du liker å gjøre, se på, spille eller aktiviteter. Sjekk ut her for å se hva du kan drive med!

15. Hold deg oppdatert på nyttig studierelatert informasjon

Et nyttig og lurt tips er å følge studiestedet ditt i de kanalene som finner, og selvfølgelig følge siostudentliv på Instagram og Facebook for mange gode tips til studietiden ;)