De viktigste forsikringene

De viktigste forsikringene du skaffer deg er de tre store: reise, ulykke og innboforsikring. Flere forsikringsselskaper kombinerer disse i pakker, og gjerne tilpasset studentøkonomien. Disse er essensielle for å unngå store utgifter om uhellet er ute. Reiseforsikringen din forsikrer alt utenfor din egen dør, og innbo forsikrer det som er inni boligen. Man vet aldri hva som skjer i livet, og forsikringene kan hjelpe oss gjennom uforutsette hendelser som livet har å by på.

Gjør en vurdering

Ta en vurdering på trygghetsforsikringer. Er du en klumsete person, som mister mobilen på fest eller veiver borti tv-en når du danser etter overstått eksamen? Da er det kanskje lurt å forsikre dine elektroniske hjelpemidler. Hvis du klarer å holde styr på armer, bein og mobil, skal du droppe disse forsikringene og kose deg med å bruke pengene på noe annet.

Du må forsikre deg om at det du må forsikre, er forsikret!

-

Sjekk om du allerede er forsikret

Sjekk om du er dekket gjennom forsikringene til foreldrene dine! I noen forsikringsselskaper kan du dekkes under innboforsikringen til foreldrene dine, dersom du er folkeregistrert på samme adresse som dine foreldre. Du kan derfor spare penger på å ikke endre folkeregistrert adresse som student.

Lag oversikt over hva som må forsikres

Lag en oversikt over de dyre tingene du eier så du ikke glemmer dem (sport, bunad, smykker, elektronikk etc.). Alt blir nemlig ikke nødvendigvis dekket av innboforsikringen. Les forsikringsvilkårene nøye, og se opp for forsikringsunntak om f.eks. dyrt sportsutstyr i bod og sykkel i fellesarealer.

Sjekk om du er medlem og kan spare

Spar på å velge studentpakker! Som ung og student, er det mange gode tilbud du kan slå til på, som for eksempel studentpakkene hos If og Gjensidige. I tillegg kan du sjekke om du kan få en god avtale gjennom en fagforening eller andre foreninger (som f. eks TEKNA, Obos, Utdanningsforbundet, YS, NITO og flere studentorganisasjoner).

Better safe than sorry…

… det skal man huske når det kommer til forsikring! Vi kan aldri forutse hva som skal skje i livet, men noe av det viktigste vi gjør, er nettopp å forutse fallgruver. Du må forsikre deg om at det du må forsikre, er forsikret!