Kjøp deg abonnement på Oslo Bysykkel

Først må du få et overblikk over byen. Den beste måten å bli kjent på er å se Oslo med egne øyne. Sett av noen dager og tråkk rundt i Oslos gater. Oppdag en ny bydel, en ny gate eller bare en ny kafé. Med sesongabonnement på Oslo Bysykkel har du sykkel tilgjengelig når du trenger det, og om du virkelig blir lost, kan du sette fra deg sykkelen på et av de mange stativene og ta bussen hjem! Her er tips om hvor og hvordan du kan bruke sykkel i Oslo.

Har du lyst til å sykle deg en tur? Her er tre fine sykkelturer som vi kan anbefale.

Dra på kollektivtransport-safari

En annen måte å bli kjent på er å dra på kollektivtransport-safari. Det er nemlig lite som slår følelsen av å dra på oppdagelsesferd i en by du ikke kjenner. Dessuten er kollektivtransport-safari er en morsom måte å få oversikt over byen. Sett deg på en buss eller trikk og og se hvor den tar deg. Slik får du en følelse av hvor de ulike bydelene ligger i forhold til hverandre.

Forslag til nyttige ruter

 • 17 og 18-trikken: Gjennom sentrum til OsloMet og Blindern
 • 37-bussen: Gullruta som går til alle døgnets tider HELE UKA
 • 21-bussen: Tjuvholmen, Majorstua, Bislett, St. Hanshaugen, Grünerløkka
 • 54-bussen: Nydalen, Bjølsen, Sagene, Kiellands, Vulkan, sentrum, Kværnerbyen
 • 25-bussen: Majorstua, Ullevål, Blindern, Sogn og Kringsjå studentby, Frysja
 • 11 og 12-trikken: Storo, Torshov, Grünerløkka, sentrum, Solli, Frogner, Majorstua, OsloMet

Båkgårdsperler

Bak fasadene skjuler det seg mange sjarmerende bakgårdskaféer hvor man kan gjemme seg fra byens larm – man må bare vite om dem. Blant våre favoritter finner du Prindsens Hage som byr på festival-stemning med hengekøyer, lyslenker, vimpler og utlån av hageleker.

Andre fine bakgårder finner du hos:

 • Dattera til Hagen på Grønland
 • Haandslag på Youngstorget
 • Angst Bar i Strøget-passasjen

Chateau Neuf

Et naturlig sted å henge som student er jo selvsagt i studentenes eget hus Chateau Neuf! Huset har alt en student trenger: billig mat, drikke, konserter, gallerilokale, teater, kino og spennende eventer. Studenthuset er åpent alle dager unntatt søndag og ligger 3 minutter fra Majorstuen T-banestasjon.

Leseplass utenfor campus

Som student blir det en del lesing, men du må ikke sitte på lesesalen for å lese. Lesing kan jo gjøres overalt, men det er jo fint at støynivået ikke er som Kygo på Palmesus. Dette har gjengen på TSV Workbar på Tøyen tenkt på. De har åpnet en litt roligere kafé hvor folk kan dra for å drikke kaffe, kose seg og jobbe. Andre steder som er fine å sitte å lese eller jobbe med gruppearbeid er:

 • Kulturhuset på Youngstorget
 • Pust på Majorstuen

Finn parken som passer for deg

Oslo har utrolig mange fine parker der du kan henge, spille kubb eller sole deg. Parken på St. Hanshaugen, Cubaparken, Tøyenparken og Sofienbergsparken er store, sentrale parker som har sola lenge. Men om du har lyst til å ta inn litt natur er det lite som slår Botanisk Hage på Tøyen. Som Cezinando sier: “du kan fortsatt høre mennesker og biler. Mellom sommerfugl, buskene og natur.” 

Uten mat og drikke duger helten ikke! (Men hva hvis helten ikke har så masse penger..?)

Etter en lang dag med lesing roper magen etter noe annet enn kaffe. Kroppen trenger god mat, lommeboka trenger studentvennlige priser. Du kan finne begge deler på SiO Mat og Drikke sine spisesteder rundt om på campus. Hvis du har lyst til å ta en tur utenfor campus kan vi anbefale:

 • Oslo Street Food – en stor mathall med samling av matboder som selger forskjellig street food
 • Lille Saigon i sentrum
 • Curry & Ketchup på Majorstuen
 • Rice Bowl ved Kristiania i Kirkegata

Når ballspill er best

Rundt om i byen finner du alle slags baner til ballspill enten du bruker bein, hodet eller kølle. Om du vil bruke beina til fotball er Dælenenga, Marienlyst og Voldsløkka stedet. Voldsløkka er også stedet om du vil spille volleyball eller tennis. Er du av typen som ønsker å holde hvilepuls under ballsport kan vi anbefale minigolf på Oslo Camping. Ellers har vi topp anlegg på Athletica Domus for ballspill. Kom og sjekk tilbudet! Og husk å registrer deg på sio.no. Du har jo allerede betalt for oss.

Ble du fristet til å utforske byen?

Vi synes Oslo er en fantastisk by å være student i og vi håper du vil synes det samme! Vi er hvert fall glad for at du har valgt Oslo som din studieby, og håper denne introduksjonen kan hjelpe deg til å gjøre Oslo til ditt nye hjem.