Det har skjedd i tide og utide av trikken og bussen er sen, sensommeren gjør luften tett og det eneste vi tenker på er at kollektivtrafikken skulle hatt vinger. Ofte kan vi titte ut av vinduet og observere en lykkelig person - og hva er så spesielt med dem? Jo de sitter på en sykkel, og suser av gårde til forelesning eller hjem til middag. For det er nemlig slik at sykkelen får oss så utrolig mye raskere fra A til B, enn det bil, buss eller trikk kan skilte med – hvert fall i byen.

Hvordan skaffe seg sykkel i Oslo?

Når vi flytter hjemmefra er det ikke alltid sykkel vi tenker på først når vi skal pakke til livet i storbyen. Men når du først har kommet deg hit, så kan vi garantere at å bli kjent med Oslo på sykkel er noe helt annet! Du kommer deg lettere rundt enn med kollektivt, om sommeren føles det som du er med i en kjærlighetsfilm, og det er sunt for både deg og miljøet.Om du er en monogam syklist, og ønsker din egen sykkel, kan du skaffe deg en sykkel på finn.no eller Tise! Er den litt sliten kan du freshe den opp og gjøre den litt personlig, ja du kan til og med kjøpe en matchende hjelm! Om den trenger litt mer luft i hjulet eller en service kan du sjekke ut Kommunens oversikt over sykkelparkeringer, sykkelpumpe og servicestasjoner her!Hvis du ønsker mer en no-strings-attached type sykkel kan vi anbefale deg et abonnement på Oslo Bysykkel. Dette gir deg friheten til å hente en sykkel et sted, og sette den fra deg et annet sted når du er fremme. Du kan velge mellom dagspass, månedsabonnement eller sesongabonnement, og betaling gjøres enkelt gjennom en app.

Hvor skal jeg sykle?

Når du har fått deg sykkel, ta deg noen turer og bli kjent med Oslo. Det er kanskje ikke så lurt å sykle den første turen når du har dårlig tid og skal rekke en forelesning, eller det styrter ned regn.. Ta deg tid til å bli kjent med byen. Finn den raskeste ruten fra der du bor til studiestedet ditt. Bruk for eksempel Oslo Kommunes kart med sykkelruter for studenter! Her er det bare å slå seg løs og komme seg rundt på rask og ikke minst aktivt vis! 

“I want to ride my bicycle, I want to ride my bike” sang Queens Freddy Mercury, og vi håper du skal synge med fra nå av! Vinden i håret, under hjelmen - for ja, hjelm må man ha - og kom deg raskt og presis av gårde til møter og forelesning. Vi håper du tar i bruk sykkelen og blir kjent med byen. Gjør den til din egen, på to hjul! Ikke vær redd for å sykle til venner, og finn din beste og raskeste rute til jobb, skole eller favorittkafé! Kjør forsiktig og kos deg!