I dag er begrepet «karriere» ofte assosiert med det som venter etter at studietiden er over. Denne episoden i podcast-serien «Karriereveiledning med Elaine» gir deg som er ny student, mange tips om hva du kan gjøre allerede nå for å styrke egne muligheter den dagen du skal søke deg fulltidsjobb.Hør episoden her.

Din karriere har allerede begynt!

En ting er sikkert – begrepet karriere dekker mer enn det man begynner med i en fulltidsstilling. Det å studere er viktig for å bli vurdert til en rekke stillinger, og karakterer et ett av mange elementer som blir vurdert når man søker jobb.Men fremtidige arbeidsgivere ser så å si alltid på mer enn bare fag og karakterer når de skal velge ut den som skal ansettes. Med andre ord – som ny student har du nå 3-5 år på å skaffe deg verdifull erfaring ved siden av studiene, som fort kan vise seg å være tungen på vektskålen. Nettopp derfor kan det være klokt å starte karriereplanleggingen av hva du skal gjøre allerede nå.Ditt karrieresenter kan hjelpe deg med informasjon og veiledning rundt hvordan du kan bruke studietiden til å planlegge din karriere.Finn ditt karrieresenter her.

Mange små skritt blir ofte til en farbar vei

Det å gjøre noe allerede nå, er noe absolutt alle kan få til. Begynn gjerne med lavthengende frukter som alle kan ta del i. Det å melde seg inn i en forening eller ta del i studentpolitikken er eksempler på aktiviteter som på sikt kan åpne nye dører. Stille på lister, lage informasjonsmateriell eller styre økonomien i en forening - hvem vet hva du kan tenke deg?En deltidsjobb kan også være mye mer enn et viktig bidrag til et trangt studentbudsjett. Du får for eksempel en ny referanseperson, et nettverk og førstehåndskunnskap om en bransje. Dessuten kan en deltidsjobb, som ikke nødvendigvis er tett knyttet opp til det du drømmer å jobbe med senere, bli ansett som svært viktig den dagen du søker deg over til en mer relevant deltidsjobb, sommerjobb eller internship.

Det er opp til deg å ta grep

Vi som jobber med karriere ved utdanningsinstitusjonene ønsker at så mange som mulig tar kontakt, og vi lover at du skal få svar raskt fra oss.  Vi er her for deg og hjelper deg mer enn gjerne med å ta de første skrittene for å planlegge din fremtid. Et første skritt på veien kan være å lytte til denne podcasten og ta kontakt med ditt karrieresenter for veien videre.  Velkommen skal du være!

Her er tipsene oppsummert:

  • Tenk karriere allerede nå
  • Få veiledning hos ditt lokale karrieresenter
  • Skaff deg jobberfaring gjennom foreningsarbeid
  • En deltidsjobb trenger ikke være relatert til jobben du drømmer om etter studiene
  • Ta grep nå!