Roseslottet

Har du lyst på en utflukt? Ta deg en tur opp til Roseslottet. Oppover, oppover med linje 1  til Frognerseteren, kan du hoppe av på siste, sjølveste stoppet (og tusle inn i den store og fantastiske utstillingen som viser gripende kunst, ute i det fri. Om det er regn, sol, eller tåke spiller ingen rolle - alle stemninger gjør utstillingen til noe nytt og du kan bruke timevis på å se, lese, lytte og nyte.Utstillingen gir deg inntrykk du vil bære med deg, og gjøre dagen til en du kommer til å huske. Les mer om utstillingen på hjemmesiden deres her. Utstillingen koster kun 70 kr for studenter.

Utforsk nye bydeler du ikke har vært i før

This one goes out to innflytterne! Du har kanskje bodd en stund i Oslo, men aldri lenge nok til å ha sett hver krik og krok av byen. Kanskje du ikke har sett Tøyen torg, eller lurer litt på hva folk mener når du snakker om Pilestredet.Kanskje du har noen severdigheter i Oslo du burde ha fått med deg? Som nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika - her kan du bruke mange timer! Ta med en venn, ta en kaffe og reis inn i bøkenes verden. Eller dra til Stovner, og gå på toppen av Stovnertårnet! Her kan du få trent opp beina litt med den 265 meter lange, sirklende banen opp til toppen av tårnet som ruver 15 meter over bakken og 215 meter over havet! Ta en pust i bakken og nyt synet av byen under deg!

Skamtur

Vi kan være de første til å innrømme at livet var lettere før, da de store spørsmålene var «Kommer William til å svare?» og «Når skal Even og Isak kysse egentlig???»… Ja, det var en enklere tid. Så hva med å reise tilbake med Skamtur rundt i Oslo? Gå deg gjennom episodene fra sesong til sesong. Her kan du se på en oversikt over de mest essensielle stedene, med lenker til episodene slik at du kan friske opp minnene og kjenne igjen stedene du utforsker! 

Bli med Henrik Ibsen på bytur

Hvem er vel bedre å reise rundt i Oslo med, enn selveste Ibsen? Finn tilbake til gamle Kristiania, med denne tidløse mannen, med den gratis AR-appen Oslo Spex. Ibsen tar deg med tilbake til sin storhetstid, hvor du kan se og høre han selv fortelle som historier fra sitt eget liv i byen som du også holder nært til ditt hjerte! Dette er top notch teknologi, med ypperste underholdningsverdi og ikke minst en fin aktivitet ute, hele året. Les mer om dette her

Street art jakt i byen

Kunst er ikke bare plassert inne i museum. Et annet sted du kan finne kunst av ypperste klasse er på gata! Ja, du hørte riktig. Du kan tusle på gata, og se opp, se ned, se til siden og vipps så står du og ser på ekte kunst. Denne kunsten er gratis å titte på, du kan ta på den og til og med snakke så høyt du vil mens du kikker. Ja, nå virket faktisk museum ultrakjipt, når man tenker på det … Dra på jakt etter Street Art i byen, og gjør en dag ut av det. Ta deg en kopp kaffe og nyt urban kunst i Oslo. Kart over byens kunstverk finner du her!

Trask rundt med Even og Isak, se Oslo gjennom Ibsens øyne eller se kunst på nye måter, enten oppe på toppen av Oslo, eller nede i byen. Uansett har du mange muligheter til å oppleve byen vår, som du ikke vil gå glipp av! PS: Fristet ikke noe av dette? Hva med å utforske Oslomarka, bade i Oslofjorden, sjekke ut Ekebergparken, Botanisk Hage eller vakre Frognerparken?