Livsstilsendring

Har du utfordringer med helse, vekt og rutiner i hverdagen? Snakk med våre livsstilsveiledere for å få hjelp til og mestre ting som kan påvirke helsen din.

En Veiledningssamtale er en god start

Ønsker du en endring? Har du helseutfordringer og trenger hjelp til å skape en bedre hverdag? Våre livsstilsveiledere kan gi gode råd rundt vekt, fysisk aktivitet, kosthold og mental helse. Du vil også få skreddersydde forslag med aktiviteter og verktøy for å mestre dine utfordringer. Veiledningen foregår på et av våre SiO Athletica sentre. 

Er du student og har Grønn resept (med henvisning fra SiO Helse) er Veiledningssamtalene gratis. Du kan lese mer om Grønn resept lenger ned på denne siden.

Bestill Veiledningssamtale

Har du spørsmål eller ønsker å booke en Veiledningssamtale, kan du sende oss en e-post (alleiaktivitet@sio.no). Vi tar kontakt med deg så raskt som mulig. 

Priser for Veiledningssamtale:

  • SiO-student: 500,-
  • Annen student: 750,-
  • Ikke-student/ansatt ved SiO-lærested: 1000,-
  • Grønn resept: gratis ved henvisning fra SiO Helse

Prisen inkluderer én samtale på 50 minutter og to oppfølgingssamtaler på 30 minutter.

Grønn resept

Gjennom samarbeidet med SiO Helse kan du få en henvisning fra lege, psykolog eller studentveileder. Med en henvisning fra SiO Helse vil du få Veiledningssamtale på Grønn resept. Du vil da få Veiledningssamtalen gratis.

Hva er Grønn resept?Grønn resept er et begrep som brukes for behandling av livsstilssykdommer uten bruk av medisiner. En grønn resept er en henvisning. For eksempel kan en henvisning være fra legen din til en livsstilsveileder, for å hjelpe deg og få støtte til en mer aktiv livsstil.

Livsstilskurs for overvekt

Med henvisning fra SiO Helse vil du få muligheten til å delta på Livsstilskurs. Dette er et kurs for deg som har overvekt, og ønsker å gå ned i vekt eller endre livsstil. Kurset går over 3 måneder med oppmøte èn gang i uka. Det har oppstart en gang i semesteret og vanligvis rundt februar/mars i vårsemesteret og rundt september/oktober i høstsemesteret. Ta kontakt med din lege i SiO Helse for å høre om dette kan være noe for deg.

Kurset Trening for studenter

Trening for studenter er ett kurs som går over seks uker, med en varighet på en time per gang, i en gruppetreningssal på treningssenteret.Aktivitetene vil være tilpasset slik at du som er nybegynner eller ikke har trent på en lengre periode kan henge med. Treningen vil være en variasjon mellom enkel styrketrening, bevegelighet- og kondisjonstrening. Treningsøktene vil ha fokus på mestring, treningsglede og hvordan kroppen responderer under trening.Treningene tar hensyn til fysiske- og/eller psykiske utfordringer knyttet til trening. En god start for deg som ønsker å få en fast rutine på trening, ønsker å lære og teste ulike treningsformer. Her kan du lese mer om kurset og booke deg på. Tilbudet er gratis og du trenger ikke være medlem av SiO Athletica for å benytte deg av dette. 

Våre livsstilsveiledere

Lise Mari

Få hjelp til å komme i gang

Lise Mari hjelper deg gjerne, og sørger for at fysisk aktivitet og gode matvaner blir en naturlig del av hverdagen din. Med utgangspunkt i dine interesser og ønsker, legger hun til rette for trening og kosthold. Lise Mari har utdannelse i livsstilsendring, folkehelse, ernæring og personlig trening. 

Renate

Få hjelp til å komme i gang

Renate er opptatt av å skape trygghet, trivsel og mestring. Hun ønsker å hjelpe deg til å finne en balanse i hverdagen hvor du har plass til fysisk aktivitet, tar smarte matvalg og samtidig har tid til egne interesser. 

Enklere Kom-i-gang-tilbud

Vi tilbyr også Kom-i-gang tilbud for deg som er nybegynner eller ønsker veiledning på trening. Les mer om Treningsvenn og Walk & Talk. 

Kom i gang med trening

Oppdatert 10.09.23