Med lange pensumlister og et tonn av oppgaver som skal gjøres er det lett å la seg stresse. Dagene blir kanskje litt for lange, og du føler at du ikke har tid til noe annet enn skolearbeidet. Da er det viktig å lage rom i hverdagen for å hente seg litt inn igjen. Her får du noen gode tips til hvordan du kan hente energi.

Slå deg ned ved havet et sted!

Finn deg et favorittsted hvor du kan speide utover havet og trekke inn frisk sjøluft, lese en bok, eller bare fokusere på nuet og lyden av bølgene som treffer brygga. Sett deg f.eks på Sørenga, Aker Brygge, Tjuvholmen, eller oppe på Akershus festning med fantastisk utsikt over havet Rådhuskaia!

Sett deg på en café, bar eller uteservering!

Sett deg ned for å kose deg med noe godt å drikke, lese en bok eller kanskje skrive noe, eller bare bedrive "watching". Du kan også finne en lokal pub for å se en kamp. Om du vil ha enda fredeligere omgivelser, kan du slå deg ned i en av de større bokhandlene, som nesten alltid har en deilig stol eller sofa du kan synke ned i.

Kino på dagtid

Det kan nesten føles litt ulovlig å gå på kino midt på dagen på en ukedag! Ta turen til din nærmeste kino, velg en film du har lyst til å se og synk ned i favorittsetet i en tom sal. Etter et par timer kan du tusle ut i dagslyset igjen og reflektere over hvor deilig det var å gi seg selv de timene.

Treat yo self!

Bestill massasje på et av SiOs treningssentre; løs opp vonde og stive muskler, og kjenn på følelsen av å bli en deilig klump av gelé i etterkant. Ta deg også en velgjørende svømmetur på Athletica Domus, eller bare synk ned i et av bassengene på behagelige 33 grader. Pust ut,og nyt!

Turist i egen by!

Kjør en hel dag eller helg der du vandrer rundt og iakttar severdigheter og museer. Vandre rundt i Slottsparken og Homansbyen, nyt park og kunst i Vigelandsparken eller på Ekeberg, iaktta Barcode og Operaen fra Salt, innta frodige oaser som Prindsen og Botaniske Hage, gå langs Akerselva – Oslos lengste idyll – og utforsk steder som Torshov, Sagene, Bjølsen og Nydalen i nærheten, dra til Løkka og drikk kaffe på Supreme Roastworks eller Tim Wendelboe, og nyt happy hour på Rebell! Oslove <3

Hjemme alene uten en plan

Ta en kveld hvor du legger pensumbøkene langt vekk, og ikke vier studiet en tanke! Legg ingen planer, bare gjør det som faller deg inn. Nyt at du har en hel kveld hvor du bare kan gjøre akkurat hva du vil - se gjennom gode gamle filmer, lag deg noe god mat, ha lesemaraton, bak noe, gå deg en liten måneskinnstur, bla i gamle magasiner eller noe helt annet.

Tur!

Velg mellom klassisk gåtur, løpetur, sykkeltur, sparkesykkeltur – mulighetene er mange! Tur for eksempel i naturskjønne omgivelser: langs Akerselva eller Alnaelva, rundt Sognsvann, Maridalen eller Frysja, opp til Vettakollen og Grefsenkollen. Fantastisk mulighet til å høre gjennom det nye albumet du skulle hørt gjennom, catche opp på podcaster, høre lydbok, eller rett og slett høre egne skritt og egen pust, elver som bruser og trær som rasler.Sjekk ut når Stine og Patrick tok turen til Vettakollen:

Vi håper du fikk noen tips til hvordan du kan hente ny energi i en hektisk studiehverdag og at du vil prioritere å ta deg en pause når du trenger det. Det fortjener du.