Jens Bjelkes Gate 60

Enerhaugen Studenthus ligger sentralt til i Oslo, og totalrenoveres til 160 nye studentboliger. Bygget stod innflytningsklart 1. juni 2023.

Foto av Enerhaugen Studenthus fasade med balkonger.

Enerhaugen er et flott og svært sentralt område av Oslo. Tøyen og Grønland har et urbant miljø med gode tilbud til studenter, slik som restauranter, butikker og barer, og ligger bare en kort vei unna Botanisk Hage og Tøyenparken. Med effektiv kollektivtransport rett i nærheten reiser man raskt til både marka og sjøen. 

SiOs egne arkitekter tegnet Tøyen Studentheim for familier, og bygget sto ferdig for innflytting første gang i 1980. Dagens byggeprosjekt inneholder en rekke klima- og energitiltak og endring av planløsning som legger til rette for å avvikle familieboligene og imøtegå det store behovet for studentboliger for single. 

Bygget er på 6.609 kvadratmeter, og har nå blitt totalrehabilitert til å inneholde 128 ettromsleiligheter og 32 toromsleiligheter fordelt på ni etasjer. Flere av boligene har egen balkong. 

I første etasje blir det fellesvaskeri, lesesaler, fellesrom, sykkelverksted, sykkelparkering, postkasser og boder. Parkområdet utenfor bygget inviterer til sosialt samvær med flere grillplasser, benker, bord, regnbed og trær. 

Rivearbeidene startet i november 2021. Studenthuset stod innflyttingsklart 1. juni 2023. 

For spørsmål, ta kontakt med kommunikasjonsavdelingen i SiO.