Vår psykisk helse- og rådgivningstjeneste er et lavterskeltilbud for deg som er student i SiO. Her treffer du rådgivere og psykologer med spisskompetanse på fagområder som er relevante deg som er student.

Alle studenter i SiO kan bruke våre tilbud:

Husk at ingen problemer er for små eller for store. Vi hjelper deg blant annet med stress, ensomhet, relasjoner, sorg, dårlig selvtillit, økonomi, studiemestring, nedstemthet, angst, overgrep, rus eller mobbing. 

4 av 10 studenter rapporterer om psykiske plager

SHoT 2018

Slik får du hjelp

Du kan bestille time hos rådgiver eller time til behovssamtale (en kort samtale) i den psykiske helsetjenesten. Slik går du fram:

  • Ring 22 85 33 00 for å få time hos en rådgiver.
  • Logg deg inn på helsenorge.no for time til behovssamtale i psykisk helsetjeneste. Velg Helsekontakter og Psykisk helsetjeneste.

​Hvis du ikke finner ledig time på HelseNorge, kan du ringe oss på 22 85 33 00. Du kan velge mellom video eller fysisk oppmøte, henvisning er ikke nødvendig.

Hva er en behovssamtale?

En behovssamtale er en kort samtale for å finne ut hvilket tilbud som passer best for deg. Du velger selv hva du ønsker å gjøre videre, men vi sørger for at du får noen gode råd med på veien. Alle våre rådgivere og behandlere har taushetsplikt.

Studenttelefonen

Studenttelefonen er et gratis og anonymt lavterskeltilbud for alle studenter som trenger noen å snakke med. De som svarer deg har god kjennskap til studentlivet, og har taushetsplikt. Studenttelefonen har åpent alle dager mellom kl. 17-07, også i helger og høytider. Ring 116 123 (tast 3).

Har du praktiske spørsmål?

Ved spørsmål kan du kontakte vår resepsjon ved å sende en melding fra HelseNorge. Vi hjelper deg, og henviser deg eventuelt videre. 

Slik gjør du:

  1. Logg deg inn på HelseNorge
  2. Velg Helsekontakter og deretter Psykisk helsetjeneste
  3. Velg Skriv melding

Når det er behov for akutt psykisk hjelp

Psykisk helse- og rådgivningstjenesten tilbyr ikke akutthjelp. Ring 113 om det er fare for liv og helse. Trenger du hjelp innen ett døgn, ring legevakten på telefon 116 117.Husk at du kan også ringe nødnumrene om du er bekymret for en venn. 

Sjekk også Studenter spør

Studenter spør kan du helt anonymt stille spørsmål og få svar av SiO Helses egne fagpersoner som psykologer, rådgivere, leger, psykomotorisk fysioterapeuter, tannleger og helsesykepleiere. Eller du kan bare lese andres spørsmål og svar.

Vi er opptatt av personvern

For å gi forsvarlig behandling og oppfølging til deg, vil alle i SiO Helse som har en rolle i din behandling, ha tilgang til nødvendig informasjon. Du har rett til innsyn i hvilke opplysninger som er lagret om deg, og du har rett til å reservere deg mot at informasjonen deles mellom de som har en rolle i din behandling. Ta kontakt med oss på telefon 22 85 33 00 hvis du ønsker innsyn, å reservere deg eller har spørsmål.