Ensomhet og relasjoner

Ensomhet er et signal som forteller deg at du ønsker mer samvær eller nærhet. Foreninger er en god måte å utforske dette som student. Trenger du mer støtte i å håndtere hindringer du opplever så bør du sjekke ut SiO helses kurs.

Eventkalenderen

Her får du oversikt over arrangementer og aktiviteter for studenter i Oslo. Kanskje det passer bra etter forelesning?

Se oversikt

SiO foreninger

En studentforening kan gjøre studietiden både morsom og sosial! Du har over 450 stykker å velge blant. 

Finn forening

4 grunner til å bli med i en studentforening

1. Nye venner

Som student i Oslo kan det virke overveldende å skulle finne et sosialt miljø på egenhånd. Det er ofte enklere å bli kjent med andre gjennom organisert aktivitet. En linjeforening kan være en fin mulighet til å bli bedre kjent med medstudentene dine, eller du kan bli med i en interesse- eller hobbyforening som har medlemmer på tvers av studieprogrammer og studiesteder. I SiO er det registrert over 450 ulike foreninger, så sjansen er stor for at du møter noen andre som er engasjert i det samme som deg.

I SiOs oversikt kan du se etter Velkommen-stempelet, som viser at foreningen har ekstra fokus på inkludering og sosialt miljø. Sjekk foreningens Facebook-side for å se når neste arrangement er, eller send dem en melding hvis du har spørsmål.

2. Erfaring til CV-en

Studentforeninger kan gi deg nyttig erfaring som du kan føre opp på CV-en. Du kan for eksempel være med å planlegge ulike arrangementer, jobbe med administrative oppgaver i styret, eller jobbe som frivillig på studentpub.

Det finnes også mange ulike tidsskrifter for og av studenter, hvor du kan sende inn egne tekster eller være med i redaksjonen. Det fine med studentforeninger er at du ikke nødvendigvis trenger mye erfaring for å bidra. Du lærer underveis, og får samtidig verdifull erfaring i å samarbeide med andre.

3. Hobby

Mellom oppgavene og eksamenslesingen er det lett å glemme at fritid også er viktig. Aktiviteter som gir deg glede og mestringsfølelse kan også gi deg mer energi og motivasjon til studiene. I studentforeninger får du muligheten til å dele interessene dine med andre. Enten du har en gammel hobby du vil ta opp igjen, eller vil lære deg noe nytt, finnes det et bredt spekter av foreninger som driver med ulike aktiviteter. Mange foreninger har lav terskel for å delta, og er åpne for både erfarne og uerfarne. Fokuset er gjerne på samhold og glede, ikke nødvendigvis prestasjon.

4. Faglig påfyll

Mange linjeforeninger arrangerer foredrag, faglunsjer og filmkvelder. Her kan du få nye og spennende perspektiver på det du studerer, noe som kan gi deg bredere forståelse av faget ditt. Du får lære noe nytt uten å måtte huske det til eksamen, og kanskje får du en idé til din neste oppgave. Samtidig er det sosialt, og en fin mulighet til å diskutere fag utenfor seminarrommet. Men det er også greit å bare lytte, og dessuten er det ofte gratis pizza, kaffe og snacks på slike arrangementer, så det er uansett verdt å stikke innom.

Skrevet av studentskribent Anna

Dialogkurs

Ønsker du å bli bedre på dialog? Bli med på dialogkurs med Ingun, filosof og pedagog.

Til kurskalender

Nysgjerrig på andre kurs?

SiO har kurs om flere temaer: følelser, eksamensangst, personlig økonomi og mer. 

Til kurskalender

Vanlige spørsmål om kurs

Oppdatert 27.09.23