Snakk til deg selv slik du ville snakket til noen du er glad i

De aller fleste av oss har vært vitne til at en vi er glad i ikke helt har fått til det de ønsket at de skulle få til. Det første som faller oss inn er sjeldent å spørre de hvorfor de ikke fikk det til, hvorfor de ikke prøvde hardere eller foreslå at de bare skal drite i hele greia? Det funker ikke, det er sårende, og i verste fall kan det bidra til å tære på forholdet til den du er glad i. Så hvorfor er det så lett å si akkurat disse ordene til oss selv når vi ikke får til det vi vil?

Må du ha skyhøye ambisjoner bare fordi andre har det?

Andres prestasjoner dyttes i ansiktene våre hvor enn vi går - på sosiale medier, på skolen, i familieselskap, selv på fest slipper man ikke unna. Derfor er det også lett å føle at man ‘må’ sette skyhøye mål for seg selv. Dersom du har satt deg et mål som føles for stort og uhåndterbart, er sjansen stor for at det er målet du burde gjøre noe med, ikke deg som person.

Det finnes som regel en grunn til at ting ikke går din vei - men den grunnen er ikke alltid deg

Et rotete rom med sengetøy som ikke har blitt skiftet på siden 1800-tallet er som regel et symptom på noe annet. Du har hatt mye annet på fatet, du har kanskje ikke hatt det så bra, eller så har du rett og slett hatt mer enn nok med å klare å komme deg gjennom hverdagen. Uansett er det ingen unnskyldning til å tenke vondt om deg selv. Hvordan hadde du angrepet denne problemstillingen dersom det var en du var glad i?

Det er på tide å inngå en fredsavtale med oss selv

Alt for mange er alt for harde mot seg selv og det er sjeldent det funker. I stedet for å si at du må dra på trening og om du ikke gjør det er du både lat og daff, prøv heller å tenke på hva du fortjener. Du fortjener å gi kroppen din det den trenger av riktig næring. Du fortjener å sove i ren seng og du fortjener å stå opp til et ryddig rom. Og om du ikke får det til i dag så går det også fint. Kanskje gjør denne tilnærmingen at målene du har satt deg må minske og kanskje tar de lengre tid, men i min mening er dette mye bedre enn å leve et liv i krig med deg selv.