Hodet over vannet

For de som så vidt har holdt hodet over vann skal det lite til for å få glasset til å renne over, og når det først renner så skal det endra mindre til for at det blir flom. Heldigvis er jeg ekspert i å ha elendig økonomi, og har hatt flere langvarige forhold med inkassoselskaper. Derfor har jeg samlet 3 tips til de som ikke klarer å tømme postkassen sin for inkassovarsler, uansett hvor hardt de prøver.

Bli god på å rive av plasteret

Regninger og inkassovarsler forsvinner ikke på magisk vis dersom du aldri leser dem, de vokser seg derimot større og større jo lengre du unngår dem. Bli god til å åpne, lese og ta stilling til regninger med en gang de kommer inn. Venn deg til å ta stilling til det som er ukomfortabelt. Etter jeg begynte å henge inkassovarslene på kjøleskapet slik at jeg måtte ta stilling til dem hver morgen, ble jeg også flinkere til å betale dem med en gang jeg fikk muligheten.

Kom på talefot med din egen økonomi

Du trenger ikke å være økonomiens Leonardo da Vinci for å lage budsjett. Jeg lover. Problemene med inkassoselskapene begynte i utgangspunktet med dårlig oversikt over egen økonomi. Lag et budsjett, om det så er en excel-mal du finner på nettet, og bli kjent med det som går inn og ut av kontoen din på en månedlig basis. Kanskje finner man ut av at de tusen kronene man bruker på Redbull i måneden kan strekke seg over til betaling av regninger i stedet?

Inkassoselskaper biter ikke (like hardt som du tror)

En annen god grunn til å ikke betale regninger er rett og slett at man ikke har råd. Kanskje har man gått på en smell på byen, eller kanskje man har knekt en tann og fått en uhyggelig regning i posten etterpå som overstiger tallet på bankkontoen. Så baller det hele på seg, og til slutt sitter man med et tosifret tall i inkassogjeld og fem hundre kroner på brukskonto. Ring selskapet før de ringer deg, gjerne på dagtid når saksbehandlerne er på jobb. Jeg har opplevd at inkassoselskaper både er fleksible og velvillige på både nedbetalingstid og til og med selve beløpet. Til syvende og sist sitter både du og inkassoselskapet med samme mål - å få pengene betalt og saken ut av verden.