Tenker at jeg aldri skal drikke igjen

Jeg har svart belte i nettopp dette. Hver gang det skjer, tenker jeg at jeg aldri skal drikke igjen. Til tross for det, så skjer det igjen. Så fort jeg har inntatt første enhet, er det som om jeg ikke klarer å slutte. Ja, alkohol gjør meg rett og slett til et dyr, som helt lever etter primitive instinkter. Jeg kaster meg over neste øl, byder opp til shots og kaster i meg alt jeg kommer over. Når skal jeg lære at det ikke noe kult å få blackout, at det er ikke noe kult å føle at man har oppført seg dumt og det er i alle fall ikke kult å kjenne angst over dette dagen derpå?

Fylleangst

Stort sett er ikke skaden mye større enn at jeg kanskje har snakket litt høyt, ringt en og annen bekjent eller sovnet tidlig. Til tross for dette, føles det litt som om livet aldri kommer til å gå videre. Jeg vet at jeg ikke er den eneste som føler på dette, og etter mange samtaler med venner og familie, har jeg på sett og vis funnet noen metoder som gjør det enklere å komme over denne angsten.

Føl på mestring

En av hovedgrunnene til at det føles dritt dagen derpå, er for meg mangelen på mestring. Nok en gang klarte jeg ikke å begrense meg og nok en gang kommer folk til å tenke at oppførte meg teit. Til tross for at det mest fristende er å ligge i sengen og spise ostepop, kan det være en idé kompensere for den manglende mestringsfølelsen. Dette kan være å svare på en melding, som har ligget i innboksen litt for lenge, gjøre rent hjemme eller lage en god middag. Akkurat hva som gjøres er ikke egentlig så viktig, men en liten aktivitet som skaper en god følelse.

Fortell noen om hvordan du har det

Fylleangsten sitter dypt i egen kropp, men i det store og hele, er det faktisk ikke så ille som vi skal ha det til. Ved å slå på tråden til en god venn, eller invitere noen over på frokost, vil vi åpne for at noen kommer med de betryggende kommentarene om at det faktisk ikke er så viktig. Det er heller ikke uvanlig at menneskene du var ute med dagen før, føler på akkurat det samme. Å sitte inne med vonde tanker, er sjeldent særlig konstruktivt. Få det ut og få det vekk.

Kom deg ut

Vi vet alle at frisk luft er gull verdt for å klarne et stresset hode. Et hode påvirket av gårsdagens forvirringer og bekymringer, er intet unntak. Min faste søndagstradisjon har blitt å gå meg en tur rundt i Oslo, sjekke ut loppemarkeder på Grünerløkka, spise is på Tjuvholmen eller bare tusle rundt. Ikke bare får jeg tankene på noe annet, jeg har også opplevd mange av Oslos skatter.

Enten så går det bra, eller så går det over

Har du noen gang erfart at fylleangsten ikke gir seg? Det har ikke jeg heller. Det føles virkelig og smertefullt der og da, men gi det noen dager. Det går faktisk alltid over. Når fylleangsten er som verst, husker jeg på at den kun sitter i ditt eget hode, og at det sjeldent blir noe verre enn det jeg selv gjør det. Vi har alle vært det, og vi har alle kommet oss gjennom det.