Nyt de positive effektene

De negative effektene av alkohol inntreffer sakte etter allerede 2-4 enheter. Du blir sløvere, tenker mindre kritisk og mister dømmekraft. Klarer du å holde promillen under kontroll, kan du nyte de positive effektene av alkohol uten å risikere å avsløre hemmeligheter, bli blakk, havne i krangel eller gjøre noe du angrer på dagen etter.

Spis godt før fest og ta med snacks på vorspiel

Det er lett å glemme å spise når du er på byen, og det er heller ikke alltid mat tilgjengelig. Spis en solid middag, og minn gjerne vennene dine på det samme. Kanskje dere kan ha middag på vorspiel?

Drikk vann

Alkohol virker vanndrivende, og det er lett at kroppen blir uttørket. Det forsterker symptomene på bakrus dagen derpå. Legg deg til vanen å drikke et glass vann mellom eller samtidig som du drikker alkohol.

Finn på aktiviteter

Shuffleboard, dansing, dart, hva enn du liker, bidrar til at du beveger deg mer, står oppreist og holder deg selv opptatt. Sitter du stille ved samme bord i flere timer og drikker, er det lett å ikke legge merke til hvor påvirket du egentlig er.

Velg drikke med lavere alkoholprosent

Sjekk prosenten på det du drikker, bestill mindre flasker, dropp sprit, eller velg 2cl fremfor 4cl hvis du helst vil ha drinker.

Spe på med alkoholfritt

Lar du hver andre eller tredje drink være alkoholfri, bevarer du de lykkelige effektene av rusen og reduserer de negative.

Bestem deg for et tidspunkt å stoppe

Sett en alarm på et bestemt klokkeslett, for eksempel 00.30, og drikk alkoholfritt etter dette. Tiden flyr når du har det gøy, men en påminnelse fra deg selv, til deg selv, kan hjelpe deg med å huske på morgendagen. Kanskje klarer du da å unngå å legge deg på stigende rus, som gjerne gir kraftig fyllesyke.

Søk lykkepromillen

Hjernen venner seg til rusen mens du drikker, og du vil etter hvert kjenne deg mer edru selv om promillen din er den samme. For å få den beste festrusen, bør du derfor prøve å drikke sånn at du har en jevn, saktestigende rus og holder deg under 1 i promille. Les mer om lykkepromille og sjekk ut lykkepromille-appen her.