Streptokåken

Streptokåken eies av Veterinærstudentenes Forening (VSF), og ligger ved Fredens Bolig på Krokskogen, Lommedalen i Bærum, 5 km fra Johnsrud Gård.Hytta ble overtatt i 1961 og har 20 sengeplasser fordelt på 3 rom. Kjøkkenet er godt utstyrt og har nok dekketøy til 20 personer.Det er fint turterreng i området og bademuligheter finnes ca. 1 km unna ved Svarttjern, nord for hytta.

Priser og utleie

Hytta er åpen for alle, men studenter ved Norges Veterinærhøgskole har fortrinnsrett. Medlemmer av Veterinærstudentenes forening: 50,- per person. SiO-studenter: 80,- Andre: 100,- Minimum 500 per helg.

Fakta

Antall sengeplasser:

 • 8 sengeplasser, 15-20 soveplasser
 • 2 soverom og hems

Fasiliteter:

 • Utedo, og vann hentes i brønn eller bekk
 • Strøm, Elektrisk panel og peis
 • Badstu og fullt utstyrt kjøkken
 • Utegrill, vaskemidler, dopapir og ved

Veibeskrivelse

For å komme til hytta kan du ta buss fra Oslo sentrum til Lommedalen, og gå av ved Johnsrud Gård. Gå fra bommen rett før Johnsrud Gård, opp Krokskogveien til Fredens Bolig. Her må du gå over gårdstunet for å komme inn på stien som fører til hytta. Det er ca. 5 km å gå fra Johnsrud Gård.Hvis dere trenger å kjøre lenger inn, har VSF to kjøretillatelser som kan benyttes. Parker ved Fredens Bolig. Derfra er det ca. 400 m. til hytta.

Kontaktinfo

For å leie Streptokåken, ta kontakt med hyttestyret på hyttestyret.vet@nmbu.no 

Nordmarkskapellet og Lagshytta

Nordmarkskapellet og Lagshytta eies av Oslo Kristelige Studentlag (OKSL), og ligger ved Slakteren i Nordmarka. Nordmarkskapellet ble innviet i 1933. Hytta ligger 6 km fra Frognerseteren, 10 km fra Sognsvann og 5 km fra Sørkedalen.Nordmarkskapellet har gudstjeneste og kafé hver søndag kl. 12.00, med unntak av jul, påske og i sommerferien. Det er fint turterreng i området og bade- og fiskemuligheter i Blankvann (avstand ca.1 km). Leietakere med erfaring kan leie klatreutstyr og bruke den 8 m høye klatreveggen. 

Fakta

Antall sengeplasser:

 • 30+47 sengeplasser, 90 soveplasser
 • 14 soverom

Fasiliteter:

 • Innlagt vann, dusj og utedo
 • Strøm, elektrisk panel og ovn
 • Fullt utstyrt kjøkken, ved og toalettpapir
 • Salg av kioskvarer på søndager, eller selvbetjening av leietakerne. Fotballbane, volleyballbane og klatrevegg.

Hytta er alkohol og røykfri.

Veibeskrivelse

Fra Sognsvann stasjon er det 10 km. Følg skiltene til Ullevålseter og deretter til Nordmarkskapellet. Fra Voksenkollen eller Frognerseteren stasjon på Holmenkollbanen er det 6 km. Følg skiltene til Tryvannsstua og derfra til Nordmarkskapellet.

Kontaktinfo

For å leie Nordmarkskapellet og Lagshytta, ta kontakt med utleiesekretær:916 25 337utleie(at)nordmarkskapellet.nowww.nordmarkskapellet.noFor å se om hytta er ledig og booke deg inn, kan du bruke hyttas bookingsystem.

KSI-Hytta

KSI-hytta eies av Oslo Studentenes Idrettsklubb, og ligger ved Slakteren i Nordmarka, rett nord for Nordmarkskapellet, 6 km fra Frognersæteren, 5 km fra Sørkedalen og 10 km fra Sognsvann. Hytta ligger ikke langt unna Blankvann der det er bade- og fiskemuligheter.

KSI-hytta er nyoppført i 2020 etter at den gamle hytta brant i 2018.

Den nye KSI-hytta har de samme 28 sengeplassene som den gamle.

Hytta er oppført med en flunkende ny arkitektur, men byggekomiteen har hele tiden hatt den gamle hytta i bakspeilet.

KSI-hytta ble bygget i 1962 for Kvinnelige Studenters Idrettsklubb (KSI). OSI tok over hytta da KSI ble slått sammen med OSI på 80-tallet. Høsten 2018 brant hytten ned, men ble gjennoppbygd og sto ferdig våren 2021.

I dag står daglig leder i OSI for utleie av hytta, mens friidrettsgruppa står for vedlikehold og teknisk drift.

Send en mail til daglig-leder@osi.no for booking. Er ikke KSI-hytta ledig i den perioden du ønsker å booke den? Sjekk tilgjengeligheten på vår andre hytte, Studenterhytta.

OSI ønsker velkommen til et hyggelig opphold på en flott hytte mitt i smørøyet av Nordmarka!

Fakta

Priser 

Alle opphold faktureres med en grunnpris på 1500 kroner for hele oppholdet. I tillegg kommer det et pristillegg per person per natt. Dette tillegget pr. natt pr. person varierer som følger: 

OSI-medlemmer: 100,- 

SiO-studenter: 150,-

Barn opp til 15 år: 150,-

Andre: 300,-

Fasiliteter:

 • 28 sengeplasser fordelt på sju soverom.
 • Velutstyrt kjøkken med god kapasitet for rundt 40 personer.
 • Stor stue med sentralt plassert peis.
 • To dusj- / garderoberom med inngang til felles badstu.
 • Innendørs vannklosetter.

Veibeskrivelse

Fra Sognsvann stasjon er det 10 km. Følg skiltene til Ullevålseter og deretter til Nordmarkskapellet.Fra Voksenkollen eller Frognerseteren stasjon på Holmenkollbanen er det ca 6 km. Følg skiltene til Tryvannsstua og derfra til Nordmarkskapellet.Ta bussen til Sørkedalen skole. Derfra er det ca. 5 km, følg veien oppover til Studenterhytta og følg skilting til Nordmarkskapellet. KSI-hytta ligger rett nord for Nordmarkskapellet.

Kontaktinfo

For å leie KSI-hytta, ta kontakt med OSI-kontoret:daglig-leder@osi.no

Hoppeseter

Hoppeseter har vært eid av Juristforeningen siden 1967 og ligger øverst på Åmotkollen ved Kampekleiva i Lommedalen. Hytta har 4 soverom og et fullt utstyrt kjøkken med komfyr og oppvaskmaskin.Hytta ligger 500 meter unna Køllevann, der det er fint å bade om sommeren.Husk å ta med sovepose, håndklær og toalettpapir, og vaskesaker som kluter, gulvsåpe og søppelposer. Øl, cider og mineralvann kan du kjøpe på hytta.

Fakta

Sengeplasser:

 • 4 soverom
 • 25 sengeplasser, 35 soveplasser

Fasiliteter

 • Innlagt vann, dusj, badstue og snurredass
 • Strøm, elektrisk panel og peis
 • Musikkanlegg

Veibeskrivelse

Bil: Følg skilting fra Bærums Verk mot Lommedalen. Ta til høyre ved Bykrysset og følg veien ca.1,5 km til bommen. Kjøretillatelse og bomnøkler får du når leieavtalen inngås. Kjør opp bakkene til parkeringsplassen og parker på plassene merket med Jus 1 - 4. Ved å søke opp "øverste parkeringsplass" på Google maps er det mulig å få veibeskrivelse helt frem til der man setter fra seg bilen. Ta bomveien til fots opp til venstre ved enden av parkeringsplassen og følg skiltene til Hoppeseter.

Buss eller tog: fra Oslo til Sandvika, der skifter du til buss mot Lommedalen og går av ved Bykrysset.

Avstand fra:By parkeringsplass: 4,5 kmKampen: 2 kmBussholdeplass på By: 5,5 km

Kontaktinfo

For å leie Hoppeseter, ta kontakt med hyttestyret:hyttestyret@juristforeningen.nowww.juristforeningen.no/aktiviteter/hytteturer/Se utleiekalender her

Tannlegehytta

Tannlegehytta eies av Odontologforeningen, og ligger ved Blankvann i Nordmarka, 7 km fra Frognerseteren, 5 km fra Sørkedalen og 10 km fra Sognsvann.Hytta er i laftet tømmer og inneholder en koselig peisestue, spisestue, kjøkken, 3 sovesaler med tilsammen 55 sengeplasser, badstu/dusj og toalett.Det er fine turmuligheter i området og bademuligheter i Blankvann.

Fakta

Sengeplasser:

 • 55 sengeplasser, 65 soveplasser
 • 3 soverom

Fasiliteter:

 • Innlagt vann, dusj, badstu, utedo
 • Strøm, elektriske panel og peis
 • Fullt utstyrt kjøkken

Ta med sovepose, håndklær og toalettpapir.

Veibeskrivelse

Fra Sognsvann stasjon er det 10 km. Følg skiltene til Ullevålseter og deretter til Studenterhytta.Fra Frognerseteren stasjon på Holmenkollbanen er det ca 7 km. Følg skiltene til Tryvannsstua og videre til Blankvann. Ved å ta til venstre like etter Blankvannsbråten (mot Kobberhaugen), kommer du opp på kollen bak Blankvann hvor hytta ligger. Du finner skilting underveis.Det er også mulig å gå fra Sørkedalen skole. Følg skiltingen til Studenterhytta. Ca. 150 m før Studenterhytta går det en bred sti opp til venstre. Følg denne ca. 1 km. Det er skiltet til Tannlegehytta.

Kontaktinfo

For å leie Tannlegehytta, ta kontakt her:tannlegehytta@yahoo.nowww.foreninger.uio.no/of/tannlegehyttaSjekk om hytten er ledig her

Farmasihytta

Farmasihytta ligger ved Blankvann i Nordmarka og eies av Farmasøytisk idrettsforening (FIF).Det er en flott laftet tømmerbygning med to etasjer og tilsammen 34 senger fordelt på 7 rom. I tillegg rommer hytta en stor og hyggelig peisestue og kjøkken.Husk å ta med mat og drikke, samt sovepose. Tomgods og søppel må tas med ved avreise.

Fakta

Sengeplasser:

 • 25 sengeplasser, 35 soveplasser
 • Soverom 7 + stue

Fasiliteter:

 • Utendørs kran, utedo
 • Strøm, elektrisk panel i alle rom
 • Fullt utstyrt kjøkken, stereoanlegg, ved og toalettpapir

Veibeskrivelse

Fra Sognsvann stasjon er det ca. 10 km. Følg skiltene til Ullevålseter og deretter til Studenterhytta.Fra Frognerseteren stasjon på Holmenkollbanen er det ca 7 km. Følg skiltene til Tryvannsstua og derfra til Studenterhytta. Ta bussen til Sørkedalen skole. Derfra er det 4,5 km til Studenterhytta. Følg deretter skilting til Farmasihytta, som ligger vel 200 meter lenger sør.

Kontaktinfo

For å leie Farmasihytta, ta kontakt her:farmasihytta@farmasi.uio.no eller hytteutleie.farmasi@gmail.comSe når hytta er ledig her

Småbruket

Småbruket eies av Blindern Studenterhjem, og ligger ved Brunkollen i Bærumsmarka, ca. 4 km fra Ila sikring, 9 km fra Eiksmarka t-bane sykkelvei og 6 km gangavstand fra Eiksmarka t-bane.Hytta ligger i et fint turterreng og er en flott laftet tømmerbygning med stor peisestue.Småbruket tilhørte fra begynnelsen Oslo brannvesen, men ble kjøpt av Studenterhjemmet i 1967 med støtte fra SiO. I 2004 sto hytta klar med ny, romslig badstue og våtromsanlegg med varmekabler og to dusjer.Hytta ligger i et flott turområde og er ypperlig for kollokvier, så vel som fuktige badstuesesjoner. Plasseringen er like ved Brunkollen, som har helgeåpen servering.

Fakta

Sengeplasser:

 • 24 sengeplasser, 34 soveplasser (10 madrasser på hems)
 • 5 soverom + hems

Fasiliteter:

 • Utendørs kran,dusj (fylles manuelt), utedo, vedfyrt badstu
 • Strøm, elektrisk panel, ovn og peis
 • Fullt utstyrt kjøkken, cd-spiller, gitar og selskapsspill
 • Utendørs grill

Veibeskrivelse

Fra Eiksmarka stasjon på Østeråsbanen tar du buss videre til Ila og går av ved Ilakrysset. Herfra er det merket turløype (blå) mot Brunkollen. Fra Brunkollen følger du en merket løype ca. 1 km vestover til du ser hytta på venstre hånd.Du kan også kjøre bil til Skytterkollen, parkere der og gå innover til Brunkollen.

Kontaktinfo

For å leie Småbruket, kontakt hyttestyret:hyttestyret(at)gmail.comhttp://blindern-studenterhjem.no/smaabruket

BI-hulen

BI-hulen eies av SBIO - Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI. Hytta ligger rett ved Studenterhytta i Nordmarka.BI-hulen ligger like ved Blankvann hvor det er bade- og fiskemuligheter. Hytta ligger i et område med gode turmuligheter.Husk å ta med sovepose, laken, pute og lommelykt. Søppel må medbringes ved avreise, tomflasker kan settes ut i skjulet. Det er utegrill på hytta.

Fakta

Sengeplasser:

 • 3 soverom + hems
 • 24 sengeplasser 24, 24 soveplasser

Fasiliteter:

 • Innlagt vann, dusj, utedo, badstu
 • Strøm, elektrisk panel og peis

Veibeskrivelse

Fra Sognsvann stasjon er det 11 km. Følg skiltene til Ullevålseter og deretter til Studenterhytta.Fra Frognerseteren stasjon på Holmenkollbanen er det ca 7 km. Følg skiltene til Tryvannsstua og derfra til Studenterhytta.Ta bussen til Sørkedalen skole og følg veien oppover. Derfra er det ca 5km. Fra Studenterhytta ligger BI-hulen ca 200 meter sør og ca. 100 meter vest for Farmasihytta.

Kontaktinfo

For å leie BI-hulen, kontakt SBIO sekreteriatet464 10 820mona@sbio.nohttp://www.bihulen.no

Studenterhytta (OSI)

Studenterhytta eies av Oslostudentenes Idrettsklubb og ligger på Kjellerberget ved Blankvann i Nordmarka. Anlegget ligger flott til på Kjellerberget ved Blankvann i Nordmarka og består av 2 hytter.Studenterhytta ønsker å være et samlingspunkt for studentmiljøet i marka og tilbyr overnatting og full servering til studentvennlige priser. Vertskapet er behjelpelig med alle typer arrangementer.Studenterhytta ligger like ved Blankvann der det er muligheter for å bade og fiske. Ellers er Studenterhytta et ypperlig utgangspunkt for turer både sommer og vinter.Drikkevarer selges på hytta. Studenter kan drive selvhushold i OSI-hytta, hvor det er tillatt med medbrakt drikke. Store grupper på 15-70 personer kan også bestille middag i restaurantlokalet på den andre siden av tunet. Der er det ikke tillatt med medbrakt alkohol, da restauranten har sjenkebevilgning med alle rettigheter. Eventuell matservering må bestilles på forhånd via Studenterhyttas nettsider.

Fakta

Sengeplasser:

 • 64 sengeplasser fordelt på 2 hytter (OSI-hytta 56, «Gamlekara» 8), 64 soveplasser
 • 9 soverom + 3 i «Gamlakara»

Fasiliteter:

 • Innlagt vann, dusj, utedo, badstu
 • Strøm, elektriske panel og vedovn.
 • Peis, fullt utstyrt kjøkken (2 komfyrer, 2 kjøleskap og oppvaskmaskin)
 • Stereoanlegg

Veibeskrivelse

Fra Sognsvann stasjon er det ca. 10 km. Følg skiltene til Ullevålseter og deretter til Studenterhytta. Fra Frognerseteren stasjon på Holmenkollbanen er det ca. 7 km. Følg skiltene til Tryvannsstua og derfra til Studenterhytta. Ta buss nr 41 fra Røa til Sørkedalen skole og gå grusveien oppover. Derfra er det 4,5 km.

Kontaktinfo

For å leie Studenterhytta (OSI), kontakt vertskapet:22 49 90 36www.studenterhytta.no