Bli med! Meld deg som faddervakt!

Faddervaktordningen helgen 14. og 15. august er et initiativ fra Velferdstinget i Oslo og Akershus, UiO, OsloMet, BI, Høyskolen Kristiania og SiO. Målet er å bidra til at studiestart i august blir en fin opplevelse for studentene, med trygge og gode rammer også i koronasituasjonen. Har du lyst til å bidra? Særlig lørdag 15. august trenger vi flere faddervakter.

Oppdatering 7. august

I forbindelse med at det nå blir skjenkestopp kl 24 (ref. regjeringens pressekonferanse i dag) tilpasser vi tidspunktet for Faddervaktordningen til kl 21:30-01:30. Se oppdatert program for Faddervaktarrangementet lengre nede på siden.

Faddervakt-web

Som faddervakt er du med å bidra til at studiestart blir en trygg og god opplevelse for nye studenter, faddere og andre som er ute i byen.

«Tilbakemeldingene vi får fra studentene når vi er ute er veldig positive, og vi opplever at vi gjør en viktig jobb. Vi håper både studenter og ansatte vil være med som faddervakter i år også.»

Trond Morten Trondsen, direktør SiO Helse

Meld deg som faddervakt og bli med å stå på stand på Youngstorget eller i Spikersuppa fredag 14. eller lørdag 15. august fra kl 22.00 til kl 01.30. Du kan gjerne melde deg på sammen med en venn. 

Som faddervakt er du med å stå på stand, dele ut vannflasker, antibac og litt å spise, og være tilstede for studenter som er ute på byen. I tillegg vil vi være synlige i bybildet med grupper av faddervakter som går i de mest populære områdene.

«Faddervakten var hyggelig, fordi vi ble et veldig godt lag med de andre faddervaktene, Natteravner, og andre som deltok.»   
Sitat, faddervakt

Oppdatert program for faddervaktarrangementet fredag og lørdag med forbehold om endringer:

  • 21:30
    • Oppmøte og brief av frivillige
    • Utdeling av fleecejakker og gule vester til bruk under faddervakt (smittevern og synlighet)
  • 22:00 - 0130
    • Stand og patruljeaktivitet. Vi deler ut noe å spise og drikke (innpakket, smittesikret) og benytter engangshansker. Vi deler også ut antibac og målebånd 1-meter og minner om smittevernregler. Patruljene tar en tur innom Slottsparken og andre parker i området St. Hanshaugen og Grünerløkka da det forventes å bli mer festaktivitet i byens parker.

 

Her er kort beskrivelse av smitteverntiltakene under arrangementet:

•       Brief av frivillige ved oppstart
•       Rutine for smittevern og sikkerhet er utarbeidet
•       Fordeling av oppgaver

Tilgjengelig for faddervaktene:
•       Antibac
•       Engangshansker
•       Smittefrakker
•       Munnbind
•       Fleece jakker
Til studentene vi møter: Noe å spise og drikke (innpakket), nøkkelring, målebånd - meter

 

Faddervaktordningen er inspirert av tilsvarende tiltak i Bergen, Agder og Trondheim, samt Lykkepromille-prosjektene. Vi ønsker å være synlig og tilstede, og å vise at vi bryr oss om.

Fadderukene får tidvis kritikk for alkoholbruk i sosiale sammenhenger. Gjennom faddervaktordningen ønsker vi å bidra til at nye studenter får en god opplevelse denne helgen.

I 2019 delte faddervaktene ut boller og bananer til sultne takknemlige forbipasserende i Spikersuppa og ved fontenen på Youngstorget.

I 2019 delte faddervaktene ut boller og bananer til sultne takknemlige forbipasserende i Spikersuppa og ved fontenen på Youngstorget.

«Jeg synes dette er en kjempefin ordning for å bidra til trygghet under fadderuken.»
Sitat, faddervakt

Faddervaktordningen er frivillig og henvender seg til studenter og ansatte ved høyere utdanning som ønsker å bidra til at studiestart blir en trygg og god opplevelse for nye studenter, faddere og andre som er ute i byen.

Jeg vil bli faddervakt!