Hvordan opplever du SiOs barnehagetilbud?

– Tilbudet er veldig bra, de har flinke ansatte og vi opplever at det er god kommunikasjon mellom barnehagen og oss foreldre. De har god oversikt over alle barna, og vi føler at de ansatte virkelig ser barnet ditt. Når vi henter i barnehagen oppdateres vi på ulike utfordringer, konflikter og mestringer som barnet har opplevd. Det setter vi stor pris på, sier Julianne entusiastisk.

Hvordan opplever du forskjellen mellom SiO Barnehage og andre du har vært i kontakt med?

– Det er en enorm forskjell fra den barnehagen vi brukte tidligere. Vi var ikke misfornøyd med den tidligere barnehagen, men vi er bare veldig fornøyde nå. Opplegget er på mange måter mer pedagogisk.

Hvordan blir det lagt til rette for deg og dine studier?

– For det første ligger barnehagen i nærheten av skolen, og det er jo bra. Også er det utrolig fint at barna får varmmat. Om du en dag ikke har tid til å lage middag, fordi du har vært sent på skolen, så er det godt å vite at barnet har spist et varmt måltid allerede.Lek er for barna det forelesning er for studenter, den viktigste arenaen for læring. Derfor er store deler av dagen i SiOs barnehager lagt opp slik at barnas lek er i sentrum. Barna har ingen studieplan med gjesteforelesere eller lesedager, men de har mange planlagte aktiviteter i løpet av en barnehagedag. 

Det er fokus på at alle barna skal leke sammen i en stor gruppe, og ikke i klikker. De ansatte følger med og legger til rette for dette, de er observante og tilstedeværende, sier Julianne.I SiOs barnehager er barna ofte ute på barnehagens lekeplass, eller de drar på turer og aktiviteter for å få nye og spennende opplevelser.– De har vært på zoologisk museum og diverse utflukter med akebrett. De største barna drar fast annenhver uke til svømmebassenget på Domus Athletica. Og til våren skal de største barna faktisk på leirskole hvor de skal overnatte to netter, sier Julianne glad.

Det er ikke alltid at studenter har store nok leiligheter til å ha bursdagsgjester på besøk. Derfor er det hos SiO Barnehage mulig å låne lokaler og feire bursdag i barnehagen, helt gratis.

– Vi er veldig glade for det tilbudet, vi var litt bekymret for hvordan det skulle gå å feire bursdag i en liten studentbolig, avslutter Julianne.