Plantebasert mat som alle elsker

Vi har tatt en prat med Sverre Solhaug Gulliksen, produkt- og konseptutvikler i SiO Mat og Drikke for å høre hva han tenker om hvordan vi skal få flere til å spise mer plantebasert mat.Plantebaserte proteiner har lavere klimaavtrykk, og har mindre påvirkning på miljøet. Mange  synes det er utfordrende å lage god plantebasert eller vegetarisk mat. Hvorfor er det slik?- Bønner og linser metter like mye som kjøtt, og kanskje må det mer kunnskap om dette inn i allerede barneskolen sier Sverre. Fordelen med eksempelvis bønner og linser er at man også føler seg lettere i kroppen etter at man har spist. Test ut med å erstatte litt av kjøttdeigen i tacoen med bønner, kjempegodt og mettende sier Sverre. 

Planen for Sådd er at det fremover skal være en samlingsplass for å dele og inspirere. Oppskriftene på alt vi lager på Sådd deles, og vi skal arrangere matkurs.Vi har gjennomført matkurs tidligere og det har vært svært populært. Jeg håper at matkursene vil inspirere flere til å lage litt flere middager uten kjøtt, og deltagerne kommer til å elske maten avslutter Sverre.

Håper vi ses snart på Sådd!