Hvorfor bør jeg få meg deltidsjobb?

Den viktigste jobben du har akkurat nå er studiene dine. Men en deltidsjobb kan gi deg nyttige erfaringer, som kan hjelpe deg når du skal søke fulltidsjobb senere. Du får for eksempel mulighet til å sjekke hvilke oppgaver du liker og hva du er god på.En deltidsjobb vil også kunne øke nettverket ditt, og gi deg referansepersoner som er nødvendig når du skal søke jobber senere. En referanseperson er en tidligere arbeidsgiver eller andre, som kan si noe om hvordan du vil være på jobb.

Hvor finner jeg jobbene?

Mange deltidsjobber blir lyst ut på ulike jobbportaler, som for eksempel Nav og Finn. Men det kan være lurt å ta direkte kontakt med en arbeidsgiver, selv om de ikke har lyst ut en stilling. Du kan kontakte dem på e-post, telefon eller ved å møte opp personlig. Spør gjerne også venner og familie om tips til hvor du kan søke jobber.

Vanlige deltidsjobber for studenter

Det kan være et stort pluss hvis du finner en jobb som henger tett sammen med studiene dine, men ikke utelukk andre muligheter.Her er noen eksempler på vanlige deltidsjobber:

  • Salg- og servicebransjen (butikk, restaurant, telefonselger osv.)
  • Helse og omsorgssektoren (sykehjem, personlig assistanse, institusjoner osv.)
  • Utdanning og undervisning (lærervikar, barnehage, aktivitetsskole osv.)
  • Transport og logistikk (lager, sjåfør osv.) 

Husk at en hvilken som helst jobb gir deg en verdifull erfaring som du kan ta med deg videre. Et sted må du starte!

Hva må jeg gjøre for å få en deltidsjobb?

Når du vet hvor du lar lyst til å jobbe, må du ofte levere en CV og søknad til arbeidsgiveren. Hensikten med disse dokumentene er å fortelle arbeidsgiver hva du kan og hvorfor du har lyst til å jobbe der.

Lurer du på hvordan du skriver en god CV og søknad? Du kan få tips på ditt lokale Karrieresenter. Her kan du også få tips om hvordan du går frem for å finne jobbene du ønsker deg.

Finn ditt karrieresenter

Flere av studiestedene i Oslo har egne karrieretjenester både for deg som er student og nyutdannet.Sjekk ut Oslos karrieresentre.