Grubling og bekymring - Steg 1

Grubling og bekymring er normalt, men kan være plagsomt hvis det varer over tid. Her får du nyttige verktøy, tips og hjelpetjenester.

Hvordan mestre bekymringstanker

Bekymring handler ofte om en frykt for hva som kan skje i fremtiden, og når du bekymrer deg, tenker du ofte på det aller verste som kan skje for deg eller andre du bryr deg om. 

Les psykologens råd

Hvordan slutte å overtenke og dømme meg selv?

Se dette og hundrevis av andre spørsmål som studenter har sendt inn om tanker og følelser. SiOs fagpersoner gir svar, anonymt og gratis. 

Gå til Studenterspør.no
En litt annerledes app

Koble av med slappa-appen. Den er laget for studenter og er helt gratis. 

Last ned app

Mistet følelsen av glede?

Bekymring og grubling kan noen ganger henge sammen med depresjon. Tenker du mye negativt om deg selv og fremtiden kan du ha nytte av dette videokurset om depresjon. Det er utviklet av en psykolog, og tilsvarer hjelpen du ville fått i en typisk psykoterapi. 

Se videokurset

Depresjon - arbeidsark

Videokurset som er lenket her over har et tilhørende arbeidsark med informasjon om øvelser der du blir bedre kjent med deg selv og hva du kan gjøre for å få det bedre.

Åpne arbeidsark

Humørdagbok som app

Det å i en periode kontinuerlig registrere hvordan du har det kan hjelpe deg å forstå hva som påvirker deg, og motivere til positive endringer i hverdagen. En (av mange) gratis apper er Mood diary.

Last ned app til iphone

Ferdig med steg 1 av veiviseren?

Vi håper at du fant noe i dette steget som kan ta deg en bit på veien. 

Gå til steg 2

Vil du se andre temaer?

Du kan utforske selvhjelp og kurs knyttet til flere temaer. 

Tilbake til start

Noen å snakke med?

Oppdatert 02.03.23