Prisene for Årets Forening og Årets Nyskapning ved Universitetet i Oslo utdeles hvert år til studentforeninger ved universitetet, for fremragende frivillig arbeid innen sosiale, kulturelle og faglig relaterte studentaktiviteter.Fristen for å nominere foreninger er tirsdag 10. juni 2023 kl. 23.59. 

 

Nominerte til Årets forening 2023

 • Rethinking Economics Blindern
 • Kor i Granskauen
 • Insj UiO

Hva vinner man?

I tillegg til å kunne smykke seg med tittelen, deler Årets Forening og Årets Nyskapning en premiesum på 20.000 kr! 

Hvordan vil prosessen foregå?

I nominasjonsperioden (1. mai-1. juni) sender man inn forslag til foreninger som fortjener en av prisene. Nominasjoner sendes inn ved å fylle ut et skjema (kommer), og det er lurt å skrive slik at juryen får en god forståelse for hva dere har fått til. En jury vil så møtes og gå gjennom alle nominasjonene, og velge ut tre finalister i hver kategori. Disse blir offentliggjort i juni. I starten av høstsemesteret blir det avslørt hvem som stikker av med titlene Årets Forening og Årets Nyskapning. Disse mottar diplom, blomster og en stor sjekk. 

Hvem kan nomineres og hvem kan nominere?

Alle personer, enheter og foreninger ved Universitetet i Oslo og i SiO kan nominere foreninger til prisen, og det er lov å nominere seg selv. Konkurransen har to kategorier, les mer om dem nederst. Foreninger som nomineres skal ha drevet fremragende arbeid i foregående studieår, altså høsten 2022 og våren 2023.

PS: Dette er ikke tiden for å følge janteloven - nominerer dere ikke, vinner dere i hvert fall ikke. 

Juryen vektlegger følgende forhold:

 • Aktiviteten skal være studentstyrt og fortrinnsvis initiert av studenter
 • Aktiviteten skal engasjere studenter til aktivitet i studentmiljøet ved universitetet, eller engasjere studenter ved universitetet til innsats overfor målgrupper utenfor universitetet
 • Aktiviteten skal bidra til å synliggjøre at det er frivillig studentaktivitet ved universitetet
 • Aktiviteten skal komme medstudenter til gode
 • Aktiviteten skal ha høy kvalitet og være preget av ryddighet og ordentlighet i de formelle forhold
 • Aktiviteten skal være involverende 
 • Aktiviteten skal være basert på frivillig, ulønnet innsats
 • Aktiviteten skal bidra til å utvikle studentenes kunnskap og praktiske ferdigheter
 • Aktiviteten skal stimulere studentenes faglige utvikling og styrke integreringen av fag og fritid
 • Foreningen jobber ekstra godt med å ta imot og ta vare på medlemmene sine

Priskategorier

Prisen deles ut i to kategorier, Årets forening og Årets nyskapning. Prisen for Årets forening deles ut til en studentforening ved Universitetet i Oslo. Prisen for årets nyskapning kan utdeles til studentforeninger eller andre sammenslutninger av studenter ved Universitetet i Oslo. Utdelingen gjelder aktivitet i foregående studieår, altså høsten 2022 og våren 2023.

Årets ForeningPrisen i denne kategorien utdeles til en studentforening som ut fra en helhetlig vurdering har oppfylt kriteriene på en fremragende måte. Prisen kan også gis til en studentpublikasjon som er registrert som forening ved UiO.

Årets NyskapningPrisen i denne kategorien utdeles til en ny - evt gjenopprettet - studentforening, til nye - evt gjenoppstartede - aktiviteter eller tiltak. Kreativitet og nyskapning er viktig i denne kategorien. 

Lurer du på noe?

Spørsmål kan stilles til SiO Foreninger på foreninger@sio.no